1 Dec 2014

Vitamin C dan Vitamin E Shaklee - Promo Disember 2014

[Promo Disember 2014]
★★Beli 6 Percuma 1 atau Beli 2 dengan 5% diskaun★★

Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee:
  1. Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.
  2. Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.
  3. Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  4. Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran.
  5. Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  6. Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  7. Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  8. Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  9. Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  10. Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  11. Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  12. Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  13. Merawat jangkitan saluran kencing.
  14. Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
Kebaikan VITAMIN E Shaklee:

~ Awet muda.
~ Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS.
~ Mengurangkan parut.
~ Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita.
~ Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat.
~ Merawat masalah keintiman.
~ Merawat masalah seksual lelaki.
~ Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi.
~ Dan yang istimewa tentang Vita-E Complex ini ialah ia diperkaya dengan GRAPE SEED EXTRACT yang menambahkan lagi khasiatnya.

 Kebaikan kesihatan grape seed extract :
★ Menyingkirkan radikal bebas
★ Mengurangkan radang (inflammatory)
★ Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
★ Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
★ Mencegah masalah kelenjar prostat
★ Melambatkan proses penuaan
★ Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
★ Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
★ Membantu fungsi sistem saraf otak
★ Meningkatkan daya pertahanan.


Berminat boleh whatsapp saya 0197261710 untuk dapatkannya dengan harga promosi hanya pada bulan ini..jommmm!!!

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

15 Nov 2014

Kenapa Omega Guard Penting Untuk Otak Anak Anda

Omega Guard adalah supplemen yang mesti ada untuk setiap keluarga. Kenapa? 

★★Sebab Omega Guard ni sangat baik dari bayi, kanak-kanak, ibu bapa, remaja dan warga tua. Kanak-kanak pun boleh makan Omega Guard, minyak ikan terbaik ini.

★★Omega Guard berbentuk kapsul jernih yang mengandungi minyak ikan.


★★Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.


 
 ~ Mengandungi minyak ikan.

~ Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak. omega 3 termasuk DHA dan EPA.

~ DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

~ Imuniti badan.

~ Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran.

~ Sistem peredaran darah yang teratur.


Bagus ke Omega Guard Untuk kanak-kanak?


Omega Guard ada asid lemak Omega 3 yang bagus untuk kanak-kanak. Antara kebaikannya adalah:




 

  1.  Meningkatkan kecerdasan otak kanak-kanak.
  2. Membantu merawat asma di kalangan kanak-kanak.
  3. Membantu kanak-kanak yang mengalami ADHD.
  4. Membantu mengekalkan kesihatan optima kepada kanak-kanak.
  5. Meningkatkan keupayaan pembelajaran dan kemahiran kognitif kanak-kanak.

Cara Makan Omega Guard Untuk Kanak-Kanak.

Cara Makan 1: Kapsul Omega Guard boleh dipicit dengan jarum dan dimasukkan dalam susu anak.



Cara Makan 2: Boleh dikunyah begitu sahaja. Kapsul adalah lembut dan selamat di makan oleh kanak-kanak 2 tahun ke atas.

Cara Makan 3: Dipicit dengan jarum, minyak ikan dicampur dalam makanan dan minuman kegemaran.



Cara Makan 4: Dipicit dengan jarum, minyak ikan di letak pada sudu dan diberi pada anak seperti ubat.


Cara Makan 5: Ditelan begitu sahaja, untuk kanak-kanak 10 tahun ke atas.

 

 Dapatkan Omega Guard hari ini...whatsapp 0197261710 sekarang..

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

6 Nov 2014

Omega Guard Shaklee Pilihan Tebaik Anda dan Keluarga

[PROMO NOVEMBER]
★★BELI 6 PERCUMA 1


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

24 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-

- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.


I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

27 Oct 2014

Protein Shaklee Dahulu Dan Kini

 

 
[Promo ESP]
>> Pada tahun 1961 lagi dah ada ESP ni...masa tu saya sendiri belum lahir lagi..dulu dikenali dengan nama Instant Protein...kini dah tukar kepada Energising Soy Protein atau lebih mudahnya ESP..Walaupun sudah 53 tahun dalam pasaran demand produk ni sentiasa tinggi..produk berkualiti mestilah org suka kan...pada yg belum mencuba lagi ESP apakata anda cuba sekarang..sy sendiri penggamal ESP dah lebih 4thn..alhamdulillah...mmg serasi utk memberikan tenaga segera tambah2 masa menyusukan anak..

Pm/whatsapp 0197261710 sekarang utk dapatkannya...tambah dengan promo bulan ni beli 6 percuma 1...dapat free keahlian dan bonus bulan depannya...cepat sebelum terlambat...hot demand produk ni!!!

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

10 Oct 2014

Fakta tentang Meal Shakes Shaklee Yang Perlu Anda Ketahui

 
 
★ Fakta tentang MealShakes Shaklee
¤ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
¤ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
¤ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
¤ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

★ Siapa yang sesuai mengambil MealShakes Shaklee?

~ Bayi bermula 1 tahun ke atas
~ Kanak-kanak
~ Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
~ Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
~ Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
~ Warga tua

★Kelebihan Meal Shakes Shaklee


~ membantu perkembangan minda dan IQ anak.
~ menambah selera makan anak-anak.
~ membantu masalah sembelit.
~ mengatasi masalah selalu selsema dan asma.
~ menguruskan badan.

Kebaikan Multivitamin - Mealshake Shaklee

¤ Melengkapkan 35% keperluan harian vitamin dan mineral yang diperlukan.
¤ Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral penting.
¤ Mengandungi serat makanan dan protein - mudah lawas.
¤ Tinggi kalsium - 60% kalsium (dibancuh dengan whole milk).
¤ Dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D untuk penyerapan kalsium yang berkesan.
¤ Kolina pada lecithin soya yang terkandung dalam mealshake penting untuk perkembangan minda.
¤ Tidak mengandungi laktosa (sesuai untuk orang yang alah laktosa).
¤ Penting untuk tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin dengan kalsium, magnesium untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
¤ Kaya dengan antioksida - yang bertindak melawan jangkitan, meningkatkan sistem imun. Seperti vitamin A, C, E, Zink dan selenium.
¤ Mencantikkan kulit - Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat dan mencantikkan kulit.
¤ Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.
¤ Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
¤ Sediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.

MealShakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga.

Pm/ WhatsApp 0197261710 utk dapatkannya..


I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

24 Aug 2014

GLA membantu memusnahkan jerawat dan mencantikkan kulit


Bagaimana GLA membantu memusnahkan jerawat dan mencantikkan kulit?

GLA adalah komponen yang sangat penting untuk kulit sihat dan cantik. GLA membantu mengekalkan kestabilan dan bendalir semulajadi serta mencegah kehilangannya.

GLA berperanan memastikan kulit sentiasa lembap dan berfungsi memperbaiki sempadan bendalir kulit.

Oleh kerana ia juga berperanan mengawal dan mengatur semula hormon tubuh, jadi ia mampu merencat hormon pada kulit yang boleh menyebabkan akne dan jerawat.

Antara tanda hormon tak stabil ialah jerawat terutamanya semasa kedatangan haid.

Bagaimana hormon dalam tubuh dihasilkan?

Sistem endokrin yang menghasilkan hormon. Walaubagaimanapun, tubuh kita mempunyai sistem semulajadi untuk menghasilkan berapa banyak hormon yang dihasilkan dalam sistem endokrin kita dan menapisnya daripada darah.

Tetapi, terdapat juga regulator hormon yang mana ia menentukan sebanyak mana hormon dalam setiap sistem tubuh kita. Hormon regulator ini boleh di namakan sebagai pre-kursor hormon.

Pre-kursor hormon ini di bina dari LEMAK. Tapi bukan sebarangan lemak tau..

Hormon pre-kursor yang berbeza dihasilkan oleh lemak yang berbeza. Sesetengahnya menyebabkan pembengkakan dan sesetengahnya pula mencegah pembengkakan.

Terlalu banyak lemak yang 'salah' boleh menyebabkan tubuh kita menghasilkan pre-kursor yang akan 'membengkakkan' jerawat kita. Lemak yang 'betul' pula menghalang pembengkakan, ditambah dengan keseimbangan hormon semulajadi, kesan anti-pembengkakan juga anti-jerawat.

Lemak 'baik' yang sangat penting untuk mengimbangi hormon penyebab jera wat adalah yang paling SUSAH DIDAPATI dari diet.

Lemak 'baik' itu adalah GLA! GLA mempunyai sifat mengimbangi hormon yang sangat kuat. Jika diambil bersama-sama vitamin A (Carotomax), ia adalah gabungan meletop yang mampu memperbaiki dan menghapuskan jerawat!


I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

Cinch Shake Mix Shaklee untuk mendapatkan berat badan yang ideal



[Cinch Shake Mix Shaklee]
Adakah anda risau dengan berat badan anda?
Adakah BMI anda menepati carta kesihatan?


Kini anda tidak perlu risau. Amalkan Cinch Shake Mix Shaklee untuk mendapatkan berat badan yang ideal. Apa itu Cinch Shake Mix Shaklee?

Cinch Shake Mix Shaklee mempunyai 3 perisa iaitu Vanilla, Chocolate dan Cafe Latte. Isi kandungan 765 gram / canister. Terpulang kepada anda nak perisa apa. Fungsinya sama sahaja.

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
• Bebas Laktos
• Rendah glisemik
• Soya Bukan-GMO

Kebaikan & faedah Cinch Shake Mix Shaklee

★ Menu sarapan, makan tengahari, dan makan malam yang ringkas dan mudah
★ Kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram setiap hidangan
★ Memberi rasa kenyang yang puas
★ Menghilangkan lemak dan tetap memelihara otot bagi membolehkan kalori dibakar dengan sempurna
★ Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan
★ Setiap hidangan cinch shake mengandungi 24 gram protein bagi tujuan meningkatkan metabolisma untuk memberikan tenaga
★ Indeks Glisemik -22 amat sesuai untuk pengidap kencing manis
★ Kaya dengan protein dengan *leucine – asid amino
★ Protein juga dapat mengurangkan keinginan anda untuk makan secara berlebihan
★ Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga
★ Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan
★ Memberi 35% nilai harian vitamin dan zat dalam setiap hidangan

Siapa yang perlu minum Cinch Shake?

~ Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan.
~ Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal.
~ Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemiknya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah.

Siapa yang tak perlu minum Cinch Shake?

~ Ibu mengandung dan menyusukan bayi adalah tidak digalakkan mengambilnya cinch shake mix ini kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori.
~ Kanak-kanak bawah umur 12 tahun tidak boleh mengambil minuman ini.

★★Cara pengambilan Cinch Shake Mix Shaklee★★

Bagi anda yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya. Di ambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari, ataupun malam. Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan. Untuk mendapatkan hasil yang memuaskan, amalkan Lecithin setiap hari yang membantu mencairkan lemak dalam badan.

Berminat boleh pm/whatsapp saya 0197261710..ur trusted independent distributor!!

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

21 Jul 2014

Set Kecantikkan Kulit NutriWhite Shaklee

CERAH, SIHAT, MUDA, PUTIH BERSERI DAN WARNA KULIT YANG SEKATA DENGAN NUTRIWHITE SHAKLEE.


Rangkaian Skin Care Nutriwhite mengandungi-

1. Gentle Deep Foaming Clenser
- Pencuci yang lembut dan segar yang diformulasi khas untuk menyucikan kulit anda.

2.Gentle Action Makeup Remover
- Penanggal alat solek yang licin dan tidak berminyak

3. Soothing Radiance Whitening Softener
- Dirumus khas untuk menenangkan kulit anda dan mengembalikan ia kepada PH asal serta kulit berasa lebih lembut dan cerah berseri.

4. Daily Defense Whitening Essence
- Diperkaya dengan bahan-bahan herba yang mencerahkan kulit sambil menghidratkan dan melembutkan kulit.

5. Spot Whitening Treatment
- Mencerahkan tompok-tompok jeragat akibat panahan matahari, untuk kulit wajah yang cerah sekata, bersinar dan berseri-seri.

6. Ultimate Protection Whitening Lotion
- Daytime Whitening Lotion dengan SPF 15 sangat ringan tetapi merupakan pelembab yang amat berkesan dan hebat. Gunakan pada waktu pagi selepas Spot Whitening Treatment.

7. Overnight Renewal Whitening Cream
- Membelai kulit anda dengan nutrien yang diperkaya sumber semulajadi di saat anda tidur. Kulit yang kering akan kelihatan lembut, cerah berseri pada keesokan paginya.

PERBEZAAN NUTRIWHITE

- Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat.
- 3 tahun pembangunan produk
- Pemilihan bahan aktif dan mentah diperolehi daripada 16 negara.
- Ujian yang menyeluruh.
- Unik, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan.
- Ramuan gabungan yang optimum.
- Selamat dan berkesan.
- Vitamin C derivatif (ascorbyl/glucoside) ramuan selamat dan terbukti yang digunakan dalam formula kami untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder.
- Patent-pending whiten-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat, yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan kulit lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya.

16 bahan-bahan yang dirumus di dalam NUTRIWHITE

1. Beaberry
- Meringankan,m melegakan & mengurangkan keradangan

2. Soybean
- Mencerahkan, melembutkan,melembab & mengurangkan tompok.

3. Skullcap
- Meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid.

4. Beech Tree
- Meringankan, meningkatkan proses semulajadi & melegakan kulit.

5. Strawberry Begonia
- Mencerahkan & mengelakkan pigmentasi.

6. Mulberry
- Mencegah kerosakan matahari dan melembabkan.

7. Peony
- Mencerahkan, melembabkan & mengurangkan keradangan.

8. Rosemary
- Mengetatkan, merangsangkan & mengurangkan keradangan.

9. Aloevera
- Melegakan, melembabkan & mengurangkan keradangan.

10. Mountain Arnica
- Mengurangkan keradangan dengan flavones

11. Cat's Claw
- Menegangkan & menyegarkan dengan cotechin

12. Kudzu Leaf & Roots
- Menegangkan & mengurangkan keradangan dengan isoflavon

13. Linden
- Menyuburkan & menghidratkan diperingkat dalam.

14. Marshmallow
- Melembabkan dengan tanin

15. Seaweed
- Mengeluarkan, memelihara dan menegangkan.

16. Green Alge
- Menyahtoksin dan melembabkan.







* Set ini sesuai untuk kulit normal hingga berminyak.

Untuk sebarang pertanyaan atau order, boleh pm saya 0197261710 sekarang...atau nak lebih mudah terus melakukan pembelian dengan Shaklee hanya klik saje link ini.. https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f68f71e02426501de7280446bc879b42

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

12 Jul 2014

Testimoni Cyst dan Hamil

Assalamualaikum..kali ni nak share berkaitan penyakit cyst yang telah kecut setelah istiqomah memakan Gla Complex..Alhamdulillah..dari 43.4mm pada mula scan cyst telah kecut kepada 37.5mm...

selepas itu dia cuba tambah pengambilan B Complex untuk iktiar hamil..Alhamdulillah setelah sebulan istiqomah makan Gla Complex dan B Complex doktor sahkan telah hamil 6 minggu..Berjaya..yeayy...syukur buat customer saya ini..Anda nak cuba cepat sms/whatsapp saya 0197261710 sekarang...




GLA Complex 


GLA atau Gamma Linolenic Acid adalah sejenis asid lemak yang diperoleh dari sumber  tumbuhan dan biasa dijumpai dipasaran  dalam bentuk kapsul Evening Primrose Oil (EPO).  Merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang membentuk prostaglandin - bahan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.
  • GLA mempunyai pelbagai khasiat untuk semua wanita dan  lelaki.
  • Membantu menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid yang teratur
  • Membantu menghasilkan mucus serviks yang berkualiti bahkan meningkatkan kuantitinya juga.Tugas mucus serviks ialah membantu pergerakan sperma  berenang keovum dan memanjangkan jangka hayat sperma didalam ovum selama 5 hari maka peluang untuk persenyawaan lebih tinggi
  • Membantu mengatasi masalah senggugut
  • Menguatkan placenta dan meningkatkan lapisan uterus-memoptimumkan persekitaran rahim bagi meningkatkan peluang persenyawaan berlaku
  • GLA boleh ditukarkan kepada prostaglandine yang berperanan untuk mengurangkan keradangan (imflammation) yang mungkin menghalang persenyawaan berlaku


B-complex


Ia mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuklah 100% biotin dan asid folik. Ia dapat membantu melawan tekanan atau stress dengan memastikan kesihatan fungsi saraf yang sekaligus dapat membantu meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan juga imsomnia.

  • Meningkatkan fungsi otak
  • Mengurangkan risiko keguguran
  • Mengurangkan risiko kecacatan semasa kelahiran pada otak dan tulang belakang
  •  Membantu melawan tekanan harian terutama bagi merekayang bekerja lelaki atau wanita 
  •  Membantu proses sisntesis bahan-bahan genetik sel-sel badan
 Berminat boleh pm/sms/whatsapp saya 0197261710..atau ingin terus melakukan pembelian dengan shaklee boleh terus klik link dibawah ini :

 
##selepas melakukan pembelian boleh pm/whatsapp saya berkaitan cara makan dengan betul..saya sedia membantu anda :)
 

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

11 Jul 2014

Testimoni Herbal Blend Shaklee dalam merawat eczima pada kulit bayi

Assalamualaikum...kali ni saya share mengenai Krim Herbal Blend Shaklee..

 Testimoni dari pembeli IrisShop sendiri..anaknya mengalami ruam susu pada pipinya..dah banyak cream cuba tapi tak berkesan..setelah beberapa kali cuba sapu Herbal Blend Shaklee akhirnya masalah gatal-gatal dan kemerahan dipipi babynya semakin kurang dan licin..Alhamdulillah...happy..happpy...



Apa itu Herbal Blend Multi-Purpose Cream??

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana dapat membantu melembutkan kulit kasar & pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Krim ini terasa dingin bila di pakai dan bermentol serta yang paling baik ia tidak berminyak.

Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi seperti daun sage, horse, chestnut yarrow & rosemary yang amat menenangkan.Herbal Blend disediakan dalam tiub 4oz yang sangat tahan lama.

Kegunaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream :
~ Melembutkan kulit kasar, tumit pecah, kulit kering
~ Merawat eczema
~ Merawat dari gigitan nyamuk
~ Merawat luka pada puting ibu menyusu
~ Ubat untuk luka dan melecur
~ Ruam lampin dan ruam peluh pada bayi
~ Mengatasi lemak berlebihan
~ Menghilangkan parut termasuk parut campak
~ Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
~ Sebagai losyen untuk kegunaan harian.

Keistimewaan Herbal Blend
》Terasa dingin pada kulit
》Diekstrak dari herba semulajadi
》Tidak berminyak
》Mudah diserap
》Aroma yang amat menenangkan
》Mudah digunakan dan mudah di bawa
》Sesuai untuk semua golongan
》Dijamin berkesan
》Halal
》Tanpa Steroid


boleh pm/sms/whatsapp saya 0197261710 atau ingin membeli terus dengan shaklee pon boleh juga..Hanya KLIK link ini https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8f3f311cc38b1c4ec1c8efe173a94845 

anda boleh pilih samaada hanya mahu membeli satu sahaja produk pon boleh..Set tersebut hanya pilihan bagi setiap lapisan umur untuk yang mengalami masalah kulit seperti jerawat, excima dan lain-lain..jika untuk bayi hanya perlukan herbal blend sahaja untuk disapu pada kulitnya dengan lapisan yang nipis sahaja ya!! 
I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

Testimoni Pengguna Set Migrain Shaklee

Assalamualaikum...anda mengalami masalah migrain yang kronik, atau selalu diserang migrain..apa kata cuba set Migrain dari Shaklee ini..dah ramai berjaya mengatasi masalah Migrain mereka dengan set ini..


Migrain? Tidak Lagi, dengan B Complex dan Shaklee Ostematrix

Migrain ialah sejenis penyakit kepala yang kronik. Mangsa migrain mungkin tidak mampu menjalankan tugas seharian, tidak boleh makan, minum dan hanya mampu berehat sahaja ketika sakit menyerang. Pesakit migrain sering mengadu sakit berdenyut-denyut di sebelah bahagian kepala. Jika kronik, migrain boleh menyebabkan rasa pening (nausea), muntah, cirit birit dan juga sensitif terhadap cahaya dan bunyi.

Sebab-sebab gaya hidup mungkin punca utama migrain


  1. Tidak cukup atau terlebih tidur, atau tidur yang tidak teratur boleh menyebabkan migrain
  2. Pemakanan yang tidak seimbang 
  3. Perubahan cuaca (Ini termasuk keadaan pancaran matahari yang terang atau lampu)
  4. Bunyi dan bau kuat.
  5. Menonton TV atau menghadap skrin komputer terlalu lama.
  6. Tekanan emosi atau stres
  7. Merokok  
  8. Jantina (3 4 kali lebih kerap di hidapi wanita berbanding lelaki)
  9. Ketidakseimbangan hormon ketika dating haid (bagi wanita).


Namun begitu, punca sebenar penyakit ini masih belum dipastikan sehingga kini.

Pakar kesihatan percaya yang migrain adalah berpunca dari salur-salur darah di dalam kepala yang mengembang dan kemudian menguncup secara mengejut.

Wanita mempunyai kecenderungan menghidap migrain yang lebih tinggi berbanding lelaki (75%), kebiasaan sebelum haid dan selepas menopaus. Penemuan terbaru juga mengatakan ia mungkin disebabkan genetik.  

Bila migrain datang, pesakit akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi pesakit yang agak teruk, dos dadah yang lebih tinggi diberikan agar dapat melalikan sistem badan mereka daripada kesakitan yang ditanggung.

Oleh itu, adalah lebih baik pesakit memilih cara alternatif untuk mengatasi masalah migrainnya. Pengambilan supplemen natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa pengambilan supplemen lebih baik daripada ubat? Sebab, ia diperbuat daripada bahan makanan (vitamin semulajadi) dan ekstrak daripada makanan-makanan yang membekalkan nutrisi seimbang. Pengambilan ubat (dadah) yang berlebihan akan lebih memudaratkan kesihatan badan.

Mari kita lihat supplemen yang disyorkan untuk mengatasi migrain:


Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)


Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan degupan jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium amat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf, otot, serta buah pinggang kita.  

Magnesium pula mustahak dalam mengekalkan metabolisma kalsium.  Ia membantu mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu sebab migraine berlaku. Kajian menunjukkan Magnesium dapat membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan kekerapannya berlaku.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium tanpa vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh menjadi sisa / batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitan migrain. Vitamin B yang lengkap dalam B Complex Shaklee ini akan memastikan anda bukan saja kurang risiko diserang migrain, tapi juga penyakit-penyakit lain seperti depresi dan strok.

Bagi pesakit migrain, adalah dinasihatkan supaya cuba mengenali sebab-sebab migrain menyerang pada masa tertentu. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka ubahlah pemakanan, begitu juga dengan perkara-perkara lain seperti aktiviti dan gaya hidup.

Sila mempertimbangkan tentang mengambil vitamin/supplemen sebagai satu percubaan untuk mengurangkan migrain, kerana ia pasti lebih baik daripada ubat yang berasaskan dadah secara berterusan.


Jika berminat ingin melakukan pembelian terus dengan Shaklee boleh klik link ini ya https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=42b58d52344b20312a876e0bfbe95abb

atau ingin membeli dengan saya boleh pm/sms/whatsapp saya 0197261710..saya akan membantu anda cara-cara pengambilan suplement dengan betul supaya kesannya anda akan dapat yang terbaik untuk menyelesaikan masalah migrain anda..jika anda melakukan pembelian terus dengan shaklee pon boleh saje whatsapp saya..saya sudi membantu anda :)


I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

10 Jul 2014

Testimoni pengguna Berpantang Menggunakan Set Bersalin Shaklee

Assalamulaikum...ini antara testimoni pengguna yang berpuashati menggunakan produk shaklee semasa dalam pantang dan menyusukan bayi pada kali pertama..

Testimoni Pengguna Irisshop pertama

Testimoni Pengguna Irisshop kedua

Jom ketahui khasiat produk diatas dengan lebih lanjut :

SET BERPANTANG SHAKLEE menawarkan produk2 yang berkualiti dan mempunyai fungsi tersendiri dalam pemulihan ibu selepas melahirkan.Antara fungsi-fungsinya adalah:

B Complex
B Complex membantu mengatasi kelesuan, penting bagi kesihatan mental mambantu mencegah kemurungan (meroyan) dan sebagai penenang (anti stress). Perlu bagi urat saraf. Untuk ibu-ibu yang baru melahirkan anda memerlukan B Complex bagi mengatasi masalah kelesuan dan dapat mengatasi kemurungan atau meroyan.

Vitamin C (Sustaine Realease Vita-C)
Vitamin C penting dalam pembentukan kolagen dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Membantu dalam proses pemulihan luka dan membantu meningkatkan taraf sistem pertahanan badan. Bagi ibu-ibu yang baru melahirkan sudah tentu anda inginkan luka cepat pulih dan Vitamin C adalah jawapan kepada masalah tersebut.

Vitalea (Multivitamin with iron)
Multivitamin mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral, menambah kepada apa-apa makanan yang kurang di dalam badan kita. Sangat bagus diambil oleh ibu-ibu yang berpantang kerana kita tahu bahawa semasa berpantang banyak makanan yang tidak boleh diambil, dan multivitamin adalah pilihan terbaik bagi menggantikan makanan tersebut. Iron juga penting untuk ibu yang telah kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan.

Zinc Complex
Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim), bagi yang tidak makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc adalah pilihan yang tepat untuk menggantikan ikan haruan. Selain itu zinc juga membantu untuk mengurangkan masalah keguguran rambut selepas melahirkan.Yang penting sekali ialah zinc dapat membantu dalam masalah "kedinginan" selepas bersalin.

ESP dan ALFALFA,meransang aliran susu lebih baik,memperbaiki tisu-tisu dalam badan,memperbaiki organ-organ dalaman wanita..(special bonus,bertindak sebagai kacip fatimah tau!)

**Tambahan pengambilan Ostematrix membantu mencegah masalah sembelit yang sering dihadapi oleh kebanyakkan wanita selepas bersalin.


Jika ingin membeli produk diatas dengan sendiri anda boleh saje klik link dibawah..Mudahkan...tak perlu nak pm/sms/whatsapp saya pon boleh..terus saje beli melalui online dengan shaklee..jimat masa anda kan!! selesai pembelian boleh pm/sms/whatsapp saya cara makan produk tersebut dengan betul..saya sudi membantu anda..Klik link ini untuk melakukan pembelian terus dengan Shaklee https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ca03d27edadf2a0229e550f25e4c3330

Terima Kasih!! Semoga murah rezeki kalian yang membaca entri ini...Alhamdulillah...
I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

15 Jun 2014

MINUMAN UNTUK CUACA PANAS-PERFORMANCE DRINK SHAKLEE


Cuaca panas sedang melanda negara ketika ini. Cuaca panas dan kering adalah fenomena biasa yang berlaku di negara tropika seperti Malaysia. Cuaca panas ini juga akan menyebabkan pelbagai penyakit seperti demam,selsema,batuk dan sebagainya.

KESAN KESIHATAN AKIBAT PENDEDAHAN KEPADA CUACA PANAS:

Cuaca panas adalah tekanan fizikal kepada badan manusia.Kesan kesihatan adalah pelbagai dari sederhana sehinggalah kepada serius seperti strok haba yang boleh membawa maut.Kesan kesihatan yang boleh berlaku jika terdedah kepada cuaca panas ialah :
~ Keletihan/kelesuan akibat dari cuaca panas.
~ Pitam atau pengsan
~ Kekejangan
~ Strok akibat dari panas (heat stroke)
~ Strok haba
~ Kerosakan organ badan seperti ginjal,otak,jantung dan hati

Tanda-tanda atau gejala yang biasa berlaku akibat terdedah kepada cuaca panas ialah :
~ Sakit kepala
~ Keletihan
~ Tumpuan yang lemah
~ Lemah otot-otot badan atau kekejangan
~ Mual dan muntah
~ Keadaan yang teruk boleh menyebabkan dehidrasi(kekeringan)Berlaku apabila jumlah air yang keluar lebih besar dari nilai yang diambil masuk.

TIP-TIP PENCEGAHAN IALAH :
1) Minum air dengan banyak tanpa mengira tahap aktiviti anda.Jangan tunggu anda dahaga.
2) Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh
3) Berada di dalam rumah/bangunan
4) Hadkan aktiviti luar
4) Banyakan rehat
5) Mandi atau buka kipas angin untuk menyejukkan anda
6) Pakai pakaian yang ringan dan longgar
7) Pakai topi atau payung yang besar
8) Jangan minum minuman yang berkafein,alkohol atau kandungan gula yang tinggi
9) Jangan membiarkan seseorang di dalam kereta yang tertutup
10) Bersenam dalam cuaca panas
11) Salah satu produk Shaklee yang boleh membantu anda mengatasi masalah dehidrasi ialah PERFORMANCE DRINK SHAKLEE.

KEISTIMEWAAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE IALAH :

Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air biasa
Mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
Campuran elektrolit OPTI- LTYE proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
Terbukti secara klinikal ,ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan Performance Drink dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.
Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina
Tidak mengadungi perasa tiruan,pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan

Jadi anda semua jangan memandang remeh tentang kepentingan minuman elektrolit kerana jika kandungan elektrolit tidak seimbang dalam badan atau terganggu,ia boleh membawa maut.

★★Bancuhlah segelas Performance Drink anda hari ini....Hubungi saya untuk mendapatkan sebarang produk Shaklee..pm/sms/whatsapp 0197261710..

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

12 Jun 2014

Persediaan Menyambut Ramadhan

Set Sahur Yang Mudah Dan Cepat Untuk Disediakan...jangan gelabah kalau terlewat bangun sahur..hanya perlu bancuh ketiga-tiga set ini, goncang dan terus minum...hasilnya anda kekal bertenaga sehingga waktu berbuka nanti..cepat dapatkannya untuk stok sepanjang ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi..


[Persediaan Menyambut Bulan Ramadhan Bersama Shaklee]

SET SAHUR SHAKLEE!!

Setiap ramadhan pasti kita perlu bersahur. Set Sahur Shaklee amat sesuai untuk ibu menyusu atau juga sesiapa sahaja yang ingin bertenaga sehingga waktu berbuka puasa. Kanak-kanak, warga tua digalakkan mengambil set ini untuk kecergasan sepanjang hari berpuasa.

ESP ( Energising Soy Protein) - Sumber protein untuk kekenyangan yang lebih lama

Mealshake - Hidangan ideal untuk sumber multivitamin yang lengkap

Performance Drink - Mengurangkan kehilangan bendalir, menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air.

✔ SESUAI DIAMBIL KETIKA BERSAHUR & BERBUKA PUASA
✔SESUAI DIAMBIL OLEH SEISI KELUARGA (untuk kanak-kanak sukatan berbeza)
✔SESUAI DIAMBIL OLEH IBU YANG SEDANG MENYUSUKAN ANAK
✔ALTERNATIF BUAT MEREKA YANG TIDAK GEMAR MENGAMBIL PIL
✔MEMBANTU MEMBEKALKAN TENAGA BERPANJANGAN SEPANJANG HARI
✔MENINGKATKAN TAHAP KEPEKAAN & PENUMPUAN (anak-anak kurang mengantuk di sekolah, boleh fokus pada pelajaran, mereka yang bekerja juga dapat mengekalkan produktiviti kerja walaupun berpuasa)
✔MEMELIHARA KESIHATAN SECARA MENYELURUH
✔RASA YANG SEDAP & AMAT MUDAH DISEDIAKAN

Berminat nak dapatkannya cecepat pm/sms/whatsapp 0197261710..saya dah cuba anda bagaimana???

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

11 Jun 2014

Lecithin Vitamin Untuk Otak Yang Cerdas


Lecithin supplement untuk otak

Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

Salah satu kandungan lecithin yang bagus untuk otak adalah KOLINA.. Fungsi kolina adalah seperti berikut:

  1. Kolina adalah komponen diet yang diperlukan sel untuk berfungsi dengan baik. Nutrien itu membantu struktur sel membran dengan mempengaruhi perkembangan otak, kesihatan kardiovaskular, pertumbuhan semula dan fungsi hati. Bukan saja bayi dan kanak-kanak, ibu hamil atau yang sedang menyusu, secara umumnya setiap manusia memerlukan kandungan kolina yang cukup bagi mengekalkan tahap kesihatan yang sempurna.
  2. Kolina amat berkait rapat dengan vitamin B dan asid folik. Kedua-duanya zat nutrisi itu memerlukan antara satu sama lain. Jika anggota tubuh kekurangan asid folik, maka kita perlu melebihkan pengambilan kolina.
  3. Kolina banyak diperoleh dalam dietprotein. Lebih-lebih lagi kandungan kolina dalam makanan seperti susu, telur, hati ayam, kekacang, soya, taufu dan roti amat tinggi. Di samping protein, pemakanan yang seimbang juga perlu diamalkan.

★★FAKTA: Pengambilan kolina disyorkan di kalangan kanak-kanak dan dewasa.
~ Bayi berumur 0 hingga 6 bulan : 125mg/sehari
~ Bayi berumur 7 hingga 12 bulan : 150mg/sehari
~ Kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun : 200mg/sehari
~ Kanak-kanak berumur 4 hingga 8 tahun : 250mg/sehari
~ Wanita berumur lebih 19 tahun : 425mg/sehari
~ Dewasa 550mg/sehari (lelaki) dan 400mg/sehari (wanita)
~ Wanita Hamil 450mg/sehari dan
~ Wanita sedang menyusu : 550mg/sehari.

Selain daripada fungsi sebagai supplement untuk otak, lecithin juga dapat membantu dari segi :

  1. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
  2. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.
  3. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  4. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  5. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

Berminat nak cuba Lecithin Shaklee? Pm/sms/whatsapp 0197261710..

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

10 Jun 2014


Performance Drink dari Shaklee merupakan antara supplement terbaik yang pernah dihasilkan oleh Shaklee bagi membantu untuk membekalkan tenaga berpanjangan kepada mereka yang mengamalkannya. Performance Drink telah dihasilkan sebagai minuman sukan pertama untuk para atlet di US.

Siapa yang sesuai untuk mengamalkan pengambilan Performance Drink?

✔ Anda yang aktif bersukan
✔ Anda yang ingin berpuasa (atau diamalkan semasa bulan puasa) - diambil sewaktu sahur dan berbuka puasa
✔ Mereka yang menghidap penyakit gout
✔ Mereka yang kurang pengambilan air
✔ Ibu yang menyusukan anak (breastfeed)
✔ Anda yang kerap berasa sakit kepala
✔ Mereka yang gemar minum minuman berkarbonat
✔ Mereka yang ingin melakukan pembedahan
✔ Mereka yang sering tidur lewat malam
✔ Mereka yang sering keletihan

Kenapa Performance Drink lain daripada minuman tenaga yang lain?

◆ Kandungan gula yang terdapat dalam Performance Drink kurang berbanding minuman lain
◆ Mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah dan membolehkan ia mudah diserap untuk mengekalkan paras gula dalam darah
◆ Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana Performance Drink dilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh
◆ Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh
◆ Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot
◆ Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)

Berminat nak cuba performance drink shaklee boleh pm/sms/whatsapp 0197261710 sekarang..

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

9 Jun 2014

Kurus ,Lansing dan Sihat dengan Cinch Shake Mix Shaklee


Kurus ,Lansing & Sihat dengan Cinch Shake Mix Shaklee!

Masalah gemuk? Banyak Lemak Menggelember?

Mahu kurus dengan Sihat & Selamat?

Shaklee Menawarkan produk bermutu tinggi untuk tubuh badan yang sihat.

Cinch Shake Mix Shaklee merupakan makanan berzat yg sedap untuk memelihara otot yang penting dan menjadikan anda merasa kenyang dan menghilangkan berat badan secara optimum. Kebanyakan diet yang lain menyebabkan kita kehilangan bukan sahaja lemak, malah pada masa yang sama kita kehilangan otot.. Sebenarnya otot sangat penting untuk membakar lemak di dalam badan .Tanpa otot kita hilang keupayaan untuk membakar lemak dan sebab itulah kadar metabolisme badan semakin menurun.

Kelebihan Cinch Shake Mix Shaklee berbanding produk lain:

  • Menyimpan otot yang sedia ada & memelihara otot dari rosak.
  • Membakar lemak yang tidak diingini
  • Mengurangi inci yang tidak diingini.
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan.
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang.
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian.
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

Berminat nak cuba pm/sms/whatsapp 0197261710.

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

6 Jun 2014

Carotomax mengatasi masalah rabun mata anda


Jom makan Carotomax Shaklee sebagai Vitamin Untuk Mata Sihat

Setiap dari kita mesti mahukan mata kita sentiasa sihat walaupun kadangkala kita lupa untuk menjaga mata dengan baik sebenarnya. Bagi yang mengalami masalah mata silau, rabun dekat dan jauh serta masalah katarak,glaucoma, gegelung mata hitam, mata kering dan sebagainya, mesti tercari-cari apakah supplemen ataupun vitamin yang sesuai untuk mata anda...Saya ada jawapan untuk masalah mata anda.

Carotomax mengandungi 6 variati karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti:-
¤ rumpai laut,
¤ tomato,
¤ biji anggur,
¤ brokoli,
¤ marigold,
¤ epal,
¤ kentang,
¤ minyak sawit dan lain-lain.

Ahli nutrisi telah mencadangkan bahawa pengambilan 5 - 9 hidangan sayuran dan buahan untuk kita mengekalkan konsentrasi beta karotena di dalam darah. Justeru, dapat memelihara kesihatan penglihatan kita, kesihatan kulit dan juga dapat mencegah dari kanser.

Bahan-bahan yang digunakan dalam Carotomax Shaklee adalah dari SUMBER SEMULAJADI..
Jadi, ia SELAMATdigunakan dan InsyaAllah dengan penggunaan yang konsisten dapat mengurangkan masalah mata anda.

Antara Faedah yang akan anda dapat dari pengambilan Carotomax Shaklee ini ialah:-

  • Lebih Selamat dari Penggunaan Vitamin A. Mempertingkatkan Penglihatan dari masalah silau, rabun dekat dan jauh serta masalah katarak,GLAUCOMA, gegelung mata hitam, mata kering dan sebagainya.
  • Meredakan penyakit kulit seperti ulser kulit, kulit kering, jerawat dan akne, psoriasis, scabies dan sebagainya
  • Melindungi Epithelial iaitu memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu dan merawat ulser saluran usus.
  • Melawan Kanser dan Oksidasi terutama kanser payudara dan paru-paru. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.
  • Menghalang infeksi dengan merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru iaitu batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

Berminat nak cuba Carotomax Shaklee?? Pm/sms/whatsapp 0197261710.

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

Nutriferon Shaklee


Nutriferon dari Shaklee direka khas untuk meningkatkan sistem imun. Ia bertindak seperti tentera yg menjaga badan kita dari dijangkiti penyakit.

Nutriferon boleh diambil oleh semua peringkat umur dan amat digalakkan untuk mereka yang selalu demam, selsema atau batuk. Nutriferon membantu mempercepatkan badan kita sembuh dari sakit. Ini kerana sistem imun badan kita akan dikuatkan lagi dengan pengambilan Nutriferon. Ia selamat dan jauh lebih baik dari sebarang ubat dan antibiotik.
Ibu-ibu yang masih menyusukan pun amat sesuai mengambil Nutriferon demi meningkatkan sistem imun bayi.

Nutriferon amat sesuai untuk kegunaan seisi keluarga. Biasakan mengambil satu pek seminggu untuk mencegah daripada demam, selsema dan batuk.

Cara pengambilan :

》Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,
》Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air.

★★Sila minum secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan.

Siapa yang memerlukan NutriFeron set ini?
Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

Berminat nak cuba pm/sms/whatsapp 0197261710.

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

5 Jun 2014

Phytocol-ST Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi


Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari.

PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.

Kelebihan dan Keistimewaan Shaklee.
Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin.
Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian.
Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

Bagaimana Fitosterol bertindak?
~ Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.
~ Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda.

Tanda-tanda dan Gejala kolesterol Tinggi :
》Apabila kolesterol tidak dikawal, akhirnya dia akan menjadi plak di dinding arteri manusia . Jika tidak dirawat, mengancam nyawa masalah kesihatan yang boleh menjadi isu.

Berikut adakah tanda-tanda kolesterol tinggi jika tidak dirawat segera ;
★ Masalah Pernafasan
★ Sakit dada
★ Pening
★ Denyutan jantung yang tidak tetap
★ Loya dan muntah-muntah
★ Kebimbangan melampau
★Heartburn atau ketidakhadaman yang kerap
★ Berpeluh dingin.

Berminat nak cuba PHYTOCOL-ST shaklee? Pm/sms/whatsapp 0197261710..

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

Atasi Stress Dengan B-Complex Shaklee

Vitamin B Complex adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B kompleks terdiri daripada :
1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin

Setiap komponen dalam vitamin B Complex memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.

★Tanda - tanda Kekurangan B-Complex★

¤ Depresi
¤ Murung
¤ Insomnia
¤ Kurang selera makan
¤ Sembelit
¤ Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak atau kurang deria rasa)
¤ Kurang konsentrasi
¤ Mudah tersinggung
¤ Melemahkan sistem saraf
¤ Mengganggu fungsi otak
¤ Pembentukan abnormal sel.

★KELEBIHAN B COMPLEX SECARA UMUM★

1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
2. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
3. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
4. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
5. Mencegah stress.
6. Menguatkan antibodi tubuh.
7. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
8. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
9. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
10. Mencegah anemia.

★KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK★

1. Merangsang pertumbuhan.
2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
3. Memberikan tambahan tenaga.

★KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA★

1. Menambah tenaga.
2. Mengurangkan stress.
3. Melambatkan proses uban di rambut.
4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

★KELEBIHAN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG★

1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).

Berminat nak cuba pm/sms/whatsapp 0197261710 sekarang...

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

4 Jun 2014


[PROMO JUN 2014]

BELI 6 PERCUMA 1 sah sehingga 30 Jun 2014!!!

Apa yang membuat vitamin E Shaklee berbeza ?

Ia dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta).

Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara mebran sel, sel darah merah dan tisu tisu otot.

Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan Vitamin E Shaklee:

  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah.
  • Memperbaiki tisu.
  • Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan.
  • Mengurangkan parut & masalah jerawat.
  • Mengurangkan tekanan darah.
  • Membantu dalam pencegahan penyakit katarak.
  • Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
  • Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.
  • Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.
  • Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
  • Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
  • Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu.

Memang banyak khasiat dan manfaat Vitamin E Shaklee ini. Rugi sekiranya sebotol vitamin E ini tidak berada di dalam laci simpanan vitamin anda.Berminat nak cuba pm/sms/whatsapp 0197261710.

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

9 May 2014

Anda ada Resdung? Gatal-gatal badan, Alahan, Excema?




Penyakit Resdung adalah antara penyakit yang sering menjadi masalah kepada ramai orang di Malaysia. Pelbagai rawatan telah dicuba untuk atasi masalah penyakit resdung ini seperti facial resdung, berlilin dan rawatan alternative terbaru adalah kaedah berbekam.

Tak tahan pedih dan sakit dengan rawatan alternative? Berita baik untuk mereka yang mempunyai athma, resdung (Sinus), alergi (allergy), gegata (Hives) dan sakit kulit (Eczema). Set Resdung Shaklee disyorkan bagi membantu mengatasi masalah yang menghantui anda selama ini. Tak perlu lagi risau sakit atau pedih untuk menjalani rawatan alternative.

★Punca Penyakit Resdung★

Selalunya, para pesakit resdung akan mengalami situasi seperti bersin dengan kerap, dengkuran luar biasa, batuk, gatal hidung, cepat letih, muka terasa sakit dan pening kepala pada waktu pagi. Bagi pesakit resdung yang kronik, resdung berisiko menyebabkan punca telinga menjadi pekak.

★★Kebaikan Set Resdung Shaklee★★

Alfalfa Complex
~ Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis). Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).

Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B – Complex
~ Kandungan B6 dalam B-Complex memainkan peranan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan. Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B-Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka. Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C
~ Berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imunisasi) seseorang menghadapi serangan penyakit. Mempercepat proses penyembuhan tisu tubuh. Vitamin C memastikan proses pemuliharaan dan proses metabolism dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Berminat nak cuba set resdung dan alahan shaklee pm/sms/whatsapp 0197261710.


Atau dengan cara lebih mudah boleh terus membuat pembelian secara direct kepada shaklee tanpa berurusan dengan saya pon boleh juga ya!! Hanya Klik link dibawah untuk mendapatkan produk seperti diatas..Mudahkan...

 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=013c17ae3d8adf097f5ddd872096b8fe
I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

Kelebihan Meal Shakes Shaklee


Meal Shakes merupakan sumber protein dengan 19 vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Mengandungi lactalbumin, iaitu bahan terbaik dan organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap dari peringkat bayi hingga dewasa.

Kelebihannya :
1) Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari usus.
2) Membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.
3) Membantu tumbesaran kerana mengandungi asid folik, biotin, kalsium, magnesium.
4) Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium.
5) Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
6) Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
7) Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

1) Bayi bermula 1 tahun ke atas khasnya picky eater.
2) Kanak-kanak, untuk pembesaran yang sempurna.
3) Ibu menyusu, untuk susu yang berkualiti.
4) Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang.
5) Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil.
6) Warga tua.
7) Mereka yang ingin menambah berat badan.
8) Kanak-kanak penghidap eczema, kerana protein dan zat-zat amat diperlukan untuk merawat sel.
9) Sesuai untuk Kanak-kanak penghidap bronkitis dan asma.

Berminat nak cuba pm/sms/whatsapp 0197261710..

★★Promosi beli 6 percuma 1 masih berlangsung sepanjang bulan MEI 2014..cepat dapatkannya!!

I'm Shaklee Independent Distributor : 893501. Cash On Delivery : Area Senawang, Seremban Negeri Sembilan. Penghantaran Melalui Pos : Seluruh Malaysia Untuk pertanyaan lebih lanjut sila sms atau whatsapp 0197261710 saya untuk lebih lanjut,In Sya Allah..saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan harga terbaik..Terima Kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...